Stari Grad 
moforaja

Poruka: 10597
pokretac teme
 |
|
..ja imam problem kad dodjem u Mostar da na gotovo ni na jednom prozivodu na etiketi ne vidim sadrzaj konzervansa i vrstama konzervansa na prozivodu ,vrlo je tesko pronaci prozivode na zapadu bez tog elementa ali se moze naci ,konzervans je veliki ubica i dokazano da izaziva rak na jetri i trebalo bi ga izbjegavat ,nalazi se svuda u svakom prozivodu
..sto stari kaze tesko je kontrolisati prozivodjace hrane ali nije tesko kontrolisati kad vec dodju u prodaju i to radi zapad ..Upotreba organski prozivoda to jes ekoloski u velikoj mjeri se mogu izbjeci pesticidi ili ici u potragu za hranom kod ljudi pozivodjaca na selu kod ljudi koje poznajes i koji ti nece podvaliti nesto sto i on sam ne jede ,danas kupujujete jagode na tepi svojoj djeci i mislite da su djeca pojela zdravo i korisno voce medjutim kupili ste mu otrov koji ni sam prozivodjac ne bi dao ni svojoj kravi
..ni na jednoj tepi se ne uzimaju uzorci i ne rade analize tog voca a ni povrca .tako da je sadrzaj pesticida ne kontrolisan ..Uvoz hrane u BiH je isto tako bez kontrole ,brodovi hladnjace kruze jadranskim morem i cekaju gdje i kada ce rastovariti svoje terete sa mesom koje je staro preko 3o godina i to meso dospjeva na nase trzite i mi ga jedemo u suhomesnatim prozivodima u pastetama salamam sudzukama i svemu ostalom ..Bosna je velika kanta za smece u prozivodnji i prodaji hrane ..sa tim ide i broj oboljeli od carcinoma ..
..Rak je oboljenje imunog sistema u covjekovom organizmu i kad on opane ili kad se srushi tad nastaje rak ..kako se zastititi od toga je sasvim poznato u danasnjem svjetu a to je unosom veci kolicina voca i povrca ,meso je na zadnjem mjestu koje bi trebali unositi u nas organizam ili u vrlo malim kolicinama ,jer covjek je biljojed a ne mesojed .da samo jednom pogledate prozivodnju hrenovki i pastetea na Tv zivot bi vam se zgadio i onda tu hernovku i pastetu dajemo svojoj djeci i mislimo da smo mu dali kvalitetan obrok ,dali smo mu bolest Doktore....znash li koliko ima tih bolesti imunoloshkog sistema? Ja imam jednu od tih. Ishrana I strs mogu biti uzrochnici ali za moju nemogu. Alijen????? Od porijekla do kakvih kuchnih ljubimaca je bilo pitanje kada su me vidjeli. Nemaju ideje. Kad su mi nashli lijek ....doktorica iz Libanona mi kaze ... neko te odozgo gledao. Ja joj odgovorih da nisam jedan od onih koji je ikada tokom mog bolesnichkog puteshestvija pozivao na svevishnjeg. Ona se nasmjeshi I ode. Smijeshak mi je bio chudan. Ni odobravanje niti negodovanje. Chudan osmjeh. Izvinjvam se na ofiranju.
Nije uopšte teško razumjeti taj njen smješak, a nije on nimalo ni èudan.
-
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
.. dosta je vise i tebe i tvoje ...
|
|
02-25-2017 02:57 |
 |
Stari Grad 
moforaja

pokretac teme
 |
|
Nije ti bio uvjerljiv, ali ti je bio èudan, a spominješ ga i danas. I to "èudan smiješak si, pukim èudom,
pomenuo dva puta u tri reèenice.
I sam si rekao, " ni odobravanje ni negodovanje".
Meni je tu dosta jasno, tebi još nije ništa.
I ja sam glupan u toj prièi, a ti si pametan ? 
___________________________________________________________________ ne zelim biti niciji advokat , ali mislim da se tvojim zlobama i proganjanjima ljudi treba stati na put...
on je nastavljao da svojim kvaziintelektualnim napadima izvrgava mene (moju licnost , a ne moj forumski lik!!! ) uzasnoj , SVAKODNEVNOJ , kampanji proganjanja i omalovazavanja...
...sad ce se on malo presabrat pa napisat jedno dvije stranice seciranja moje licnosti i djela...sa papagajskim ponavljanjem niza neistina...
|
|
02-25-2017 03:31 |
 |
vjetar 
moforaja

Poruka: 13977
 |
|
..ja imam problem kad dodjem u Mostar da na gotovo ni na jednom prozivodu na etiketi ne vidim sadrzaj konzervansa i vrstama konzervansa na prozivodu ,vrlo je tesko pronaci prozivode na zapadu bez tog elementa ali se moze naci ,konzervans je veliki ubica i dokazano da izaziva rak na jetri i trebalo bi ga izbjegavat ,nalazi se svuda u svakom prozivodu
..sto stari kaze tesko je kontrolisati prozivodjace hrane ali nije tesko kontrolisati kad vec dodju u prodaju i to radi zapad ..Upotreba organski prozivoda to jes ekoloski u velikoj mjeri se mogu izbjeci pesticidi ili ici u potragu za hranom kod ljudi pozivodjaca na selu kod ljudi koje poznajes i koji ti nece podvaliti nesto sto i on sam ne jede ,danas kupujujete jagode na tepi svojoj djeci i mislite da su djeca pojela zdravo i korisno voce medjutim kupili ste mu otrov koji ni sam prozivodjac ne bi dao ni svojoj kravi
..ni na jednoj tepi se ne uzimaju uzorci i ne rade analize tog voca a ni povrca .tako da je sadrzaj pesticida ne kontrolisan ..Uvoz hrane u BiH je isto tako bez kontrole ,brodovi hladnjace kruze jadranskim morem i cekaju gdje i kada ce rastovariti svoje terete sa mesom koje je staro preko 3o godina i to meso dospjeva na nase trzite i mi ga jedemo u suhomesnatim prozivodima u pastetama salamam sudzukama i svemu ostalom ..Bosna je velika kanta za smece u prozivodnji i prodaji hrane ..sa tim ide i broj oboljeli od carcinoma ..
..Rak je oboljenje imunog sistema u covjekovom organizmu i kad on opane ili kad se srushi tad nastaje rak ..kako se zastititi od toga je sasvim poznato u danasnjem svjetu a to je unosom veci kolicina voca i povrca ,meso je na zadnjem mjestu koje bi trebali unositi u nas organizam ili u vrlo malim kolicinama ,jer covjek je biljojed a ne mesojed .da samo jednom pogledate prozivodnju hrenovki i pastetea na Tv zivot bi vam se zgadio i onda tu hernovku i pastetu dajemo svojoj djeci i mislimo da smo mu dali kvalitetan obrok ,dali smo mu bolest Doktore....znash li koliko ima tih bolesti imunoloshkog sistema? Ja imam jednu od tih. Ishrana I strs mogu biti uzrochnici ali za moju nemogu. Alijen????? Od porijekla do kakvih kuchnih ljubimaca je bilo pitanje kada su me vidjeli. Nemaju ideje. Kad su mi nashli lijek ....doktorica iz Libanona mi kaze ... neko te odozgo gledao. Ja joj odgovorih da nisam jedan od onih koji je ikada tokom mog bolesnichkog puteshestvija pozivao na svevishnjeg. Ona se nasmjeshi I ode. Smijeshak mi je bio chudan. Ni odobravanje niti negodovanje. Chudan osmjeh. Izvinjvam se na ofiranju.
Nije uopšte teško razumjeti taj njen smješak, a nije on nimalo ni èudan.
-
..slazem se i ja sa tom doktrokom
..pogledaj ti malo ponekad krishom gore u nebo a onda oko sebe da pogledas gleda li te ko
..akko nema toga gore onda vjerovati ili ne vjerovati je nerjeseno i nije izgubio niko
..zajebano je ne vjerovati a ono bas bude ,onda si ga popushio jer otamo se ne vraca niko ,odavde se opet odlazi u nadi da vec nesto ima i da ima opet necega sto nam daje nadu ne bas u one 72 i neka mi dodjele barem 4 za moje zasluge na zemlji mozda mi bude sasvim dovoljno ,kad stignemo tamo a budemo svjesni da smo stigli a da nema nazad i da je to kraj ,to je bas zajebano
..zamisli poletis nekim svemrskim brodom u nadi da ces se vratiti na zemlju na neku daleku planetu i pokvari ti se brod a nema nade da ce ti neko doci ,ti ne mozes nazad 
___________________________________________________________________ laku vam noc pijuni
spavajte ko lavovi i ko kraljevi
broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane vjetar dana 02-26-2017 u 13:34.
|
|
02-25-2017 13:24 |
|
Stari Grad 
moforaja

pokretac teme
 |
|
..haj dobro refla neka ti bude ,ko je zensko ubjedio
..sto se tice BiH ne mislim da ce raditi nista jos za 50 godina
..evo trebalo nam je 25 godina da uvedemo trajni rodni list koji necemo vaditi svaki 6 mjeseci a da ne govorimo o instituciji pecata ,ja pecat nisam vidio kako sam stigo u Dansku od 93 a kod nas se bez pecata ne mozes popisat a da ne pricam o hrani ..odakle nas u svemu tome .mi cemo naredni 50 godina biti deponija otrovne hrane i prljavi tehnlogija i na kraju ce nam zatrovati i ovo malo vode sto imamo a zrak nam je vec zatrovan po sarajevu i zenici ..nista od nas nece biti ,vec refla saksije u ruke i ako imas avliju umjesto hadzibega ti posij paprike majdonos i jagode i paradajz ..to sve moze da raste u saksijama za cvjece a to uradi vec danas
Sto ti je rec musko...malo "sise" pokaazes i sve se slazu hahah salim se....slazem se s tobom da smo deponija ali isto radi se vec godinama na tome da se mesni proizvodi i preradjevine od mesa tretiraju o svjetskim standardima...ja se toplo nadam da ce se nesto pozitivno iz toga razviti...
..nemoj nam sjedat na muku sa tim sisama ..ja da sam zenkso a da imam ovu musku pamet po tom pitanju sve sto bi htjela sve bi dobila od muska ,zato jedan savjet zenama ,gurnite mu je ,mislim na sisu kad se najmanje nada a onda mozes i samar na njega nista nece osjeti .
pa šta sad, hoæeš da kažeš da žene inaèe tako to ne rade ?
-
|
|
02-26-2017 14:09 |
 |
|
|
 |
|