Anketa: |
1. Ljubav |
   |
14 |
48.28% |
2. |
   |
9 |
31.03% |
3. Interes |
   |
3 |
10.34% |
5. Djeca |
   |
2 |
6.90% |
4. Partnerstvo |
   |
1 |
3.45% |
Total: |
29 Votes |
100% |
Magistar 
moforaja

Poruka: 2667
pokretac teme
 |
|
Moj glas je za interes a interesa ima raznih.Oni koji misle da ljubav postoji neka dobro razmisle. Kažu da èovjek može u svom životu doživjeti jednom ljubav ili je ne doživjeti.Doživljavati ljubav svaki put kad nekog upoznaš i misliti da je to prava ljubav grdno se vara. To može biti samo trenutni interes.Jedina i istinska LJUBAV može biti prema dijeci i nikom više, tu nema interesa.
Interes???
Mislim da sam ga elaborirao ranije (vidi prvu stranicu teme).
A zašto ne PARTNERSTVO ??
Partnerstvo?
U suvremenom društvu odluka o sklapanju braka ne donosi se tako jednostavno jer brak donosi osjeæaj dužnosti, strah od obveza i odgovorno ponašanje, strah kako se neæe zadovoljiti tuða oèekivanja, bojazan hoæe li ljubav nestati i brojne druge razloge. Zbog takvog stava mnogi braèni parovi imaju sliène probleme zbog prevelikih oèekivanja.
Dojam da ne uspijevaju u braku èesto se pojavljuje ako se posve ne ispunjavaju takozvane pripisane spolne uloge, uloge koje se društveno potièu i smatraju normalnim.
Dakle muž æe se osjeæati krivo ako ne zaraðuje dovoljno i ne osigurava odreðeni obiteljski standard. Oba partnera mogu biti zamorena svojim tradicionalnim restriktivnim ulogama, muškarac kao glavni hranitelj obitelji a žena za emocionalnu i odgojnu ulogu.
Ipak život pokazuje kako su sretniji brakovi gdje muškarac postiže veæe uspjehe u karijeri od svojih žena, kao i u brakovima u kojima su oboje zaposleni kada žena obavlja znatniji dio kuæanskih poslova.
Što su supružnici obrazovaniji to su i njihova oèekivanja više usmjerena zajednièkom emocionalnom životu i komunikaciji, dok partneri s nižom razinom obrazovanja smatraju tradicionalne spolne uloge, oca hranitelja i žene majke, važnijim mjerilom za uspjeh braka.
03-31-2009 20:15 |
|
|
|
 |
|