|
Evo i æestitke Mustafe ef. Ceriæa:
Isa sin Merjemin i „Duh Božiji“ (Ruhun min Allah) je promijenio povijest i tako obavezao èovjeèanstvo da se vrijeme mjeri od datuma njegovog roðenja. Dakle, Isa, a.s., je Božiji Poslanik prema kojem muslimani imaju veliko poštovanje i zato je razumljivo što je 138 muslimanskih alima i intelektualaca iniciralo muslimansko-kršæanski dijalog na naèelu „Zajednièka rijeè izmeðu nas i vas“, jer je Isa, a.s., (Isus) „zajednièka vrijednost izmeðu nas (muslimana) i vas (kršæana)“.
Obradovan sam èinjenicom da je Papa Benedikt XVI pozitivno odgovorio na muslimansku incijativu za dijalog sa muslimanima. To je zasigurno važno i za nas ovdje u Bosni i Hercegovini da u duhu onoga što nam je zajednièko u vjeri i domovini gradimo našu bolju zajednièku buduænost.
S tim mislima i željom da Vi, Vaši najbliži suradnici i svi katolici u našoj nam zajednièkoj domovini provedete svoj blagdan „Božiæ“ u radosti Vaše vjere, primite izraze mojeg osobitog poštovanja.
___________________________________________________________________ Moj Mostare ko ti lomi grane,
ko zavadi mostarske jarane,
ko to tebi istoriju piše,
ko to želi da te nejma više.
|
|
12-24-2007 17:07 |
|
metallica 
moforaja

Poruka: 8228
 |
|