ok ... na mjeru jaèine ljudskog glasa
meni ne smeta niko i ništa, ali
šta onda sa zvonima --- na koju mjeru svesti njih, jer koja je zajednica bogatija - nabavi više zvona, a koja je siromašnija, zvoni joj samo jedno? kako tu uvesti pravilo.
a Refla...što se tièe ezana preko Neretve, da nije u pitanju ista fora kao što ja (na Luci) kad izaðem u bašèu koja je iznad kuæe èujem dešavanja sa stadiona pod B.Brijegom, dok u avliji ne èujem? neki zakon fizike (tamoon)
___________________________________________________________________ "... Zbog èega primatima nikada ne iskljuèuju elektriku, oni u principu i onako rijetko èitaju
a i to što èitaju - krive stvari èitaju, pa zašto im onda ne iskljuèuju elektriku..."
..svugdje u svjetu i nazovimo ih normalnim zemljama ,sto se za BiH ne moze reci usvojeni su razni standardi za svaku oblast .tako je i jacina zvona na katedralama odredjena po nekom standardu ..jacina zvuka koji proizvodi neki uredjaj mjeri se u decibelima ,gornja granica koju ljudsko uho moze da podnese jeste 110 decibela ,preko te jacine prelazi u granicu bola i potrebna je odgovarajuca zastita za ushi ..
..luka ta zvona isto imaju sigurno svoju jacinu i propise koje moraju zadovoljit neke norme ili standarde ,kao se kod nas to ne postuje onda se ide na ono najace i najvece ,sto kazu kad pisham da sto dalje mogu dobacit
___________________________________________________________________ Do not lose sleep over what the Almighty has bestowed on others. What is not meant for you will never be yours. Be thankful for what YOU have.
u nas nema nikakvih standarda ni za šta
ima samo para i inata
rek'o mi frend koji je radio projekat za franjevaèku crkvu u Matije Gupca ulici...ono ruglo (ni on se ne dièi tim) od tornja koje se onako odudara je nastalo kao inat: daj nam toranj veæi nego u popova, pa onda poveæaj još par metara da je veæi i od zagrebaèkog.
ako on laže, ja polagujem
a napominjem - èovjeku baš i nije drago da se zna da je ono njegovo djelo. pare sve prave (kvare)...
___________________________________________________________________ "... Zbog èega primatima nikada ne iskljuèuju elektriku, oni u principu i onako rijetko èitaju
a i to što èitaju - krive stvari èitaju, pa zašto im onda ne iskljuèuju elektriku..."
..sigurno je da Ezan prije svima zasmeta vec crkveno zvono ..treba priznat da se ezan oglashava 5 puta dnevno pa mnogo vishe smeta ..Sto se tice ezana trebalo bi ga svesti na jacinu zvuka koliko hodza moze sa munare svojim prirodnim glasom da uci ..to moze da bude i na mikrofon ali da jacina zvuka ne prelazi jacinu prirodnog glasa .to bi bila neka mjera sa ukusom i tolerancijom ..oduvjek je hodza za munare pozivo vjernike na namaz ..posto imamo jako dosta dzamija nema potrebe da se uvode jaka ozvucenja na dzamije
Ma jok bola. Sve treba do daske. I ezan I zvona ... nek je veselo.
..svugdje u svjetu i nazovimo ih normalnim zemljama ,sto se za BiH ne moze reci usvojeni su razni standardi za svaku oblast .tako je i jacina zvona na katedralama odredjena po nekom standardu ..jacina zvuka koji proizvodi neki uredjaj mjeri se u decibelima ,gornja granica koju ljudsko uho moze da podnese jeste 110 decibela ,preko te jacine prelazi u granicu bola i potrebna je odgovarajuca zastita za ushi ..
..luka ta zvona isto imaju sigurno svoju jacinu i propise koje moraju zadovoljit neke norme ili standarde ,kao se kod nas to ne postuje onda se ide na ono najace i najvece ,sto kazu kad pisham da sto dalje mogu dobacit
Ja ali su zato ezani zabranjeni u vecini zemalja sto govori o stepenu netolerancije Breikovih korijena
___________________________________________________________________ "Da li je Kur`an od vjeènosti za to ne pitam. Da je on knjiga nad knjigama vjerujem iz muslimanske dužnosti!"
(Johann Wolfgang Goethe)
Bolje i bicevanje nego stajanje na suncu pet dana u demokratskom Guantanamu nikad osudjenih ljudi . Jes to opet iso u dzamiju
___________________________________________________________________ "Da li je Kur`an od vjeènosti za to ne pitam. Da je on knjiga nad knjigama vjerujem iz muslimanske dužnosti!"
(Johann Wolfgang Goethe)
evo upravo demantovano od strane novinara sto je piso o Ibrahimovicevom dolazku
___________________________________________________________________ Do not lose sleep over what the Almighty has bestowed on others. What is not meant for you will never be yours. Be thankful for what YOU have.
da nije onaj sto je piso o Tiletu i vijagri
i Tito je bio Imam
znas kad je reko Ja Veliki Imam
Ja da se pitam(k'o sto se ne pitam ) tog bi Imama/hajvana namjerno
eto, namjerno zarazio "svinjskom gripom".
O Boze , dragi , ima li sta gore na dunjaluku ovome
vec kad kakvog "radikalnog" Imama pa i muslimana zahvati nesreca il' kazna
,pusta,
po nazivu
svinjska gripa.
Sve rokce a ne zna sta mu je
Reci Elhamdulillah ako imaš priliku sjediti sa svojom porodicom, jer negdje postoji neko ko bi želio da ima porodicu.
Reci Elhamdulillah ako ideš na posao, jer veæina ljudi još uvijek traži posao.
Reci Elhamdulillah ako si zdrav, jer bolesni imaju samo jednu želju.
Reci Elhamdulillah ako si živ, jer mrtvi bi sve dali da se mogu vratiti na ovaj svijet kako bi èinili dobra djela.
Reci Elhamdulillah ako vjeruješ u Allaha dž.š., jer veæina ljudi vjeruje u idole i u novac.
(Johann Wolfgang Goethe)
Hodža iz Sandžaka dilao kokain, heroin, speed i marihuanu
Hodža iz sandžaèkog naselja Sjenice u Srbiji, Ismet Graca uhapšen je zbog švercanja heroina, kokaina i drugih narkotika vrijednih oko 250 hiljada KM.
Hodža iz Sandžaka dilao kokain, heroin, speed i marihuanu
Hodža iz sandžaèkog naselja Sjenice u Srbiji, Ismet Graca uhapšen je zbog švercanja heroina, kokaina i drugih narkotika vrijednih oko 250 hiljada KM.
znam najmanje trojicu narkomana i bivših narkomana, koji su danas u vehabijskom, selefijskom pokretu... i raji okolo sole pamet...
I zbog toga su takozvane vehabije krive jelde???
Nek si ti nasao udarne vijesti gdje muslimani kiksaju to je najvaznije jelde.... Bravo samo tako nastavi mozda i za neku glupost i ti nobelovu nagradu pokupis... nije to tesko nastelit
samo izvlaèim turbo-folk vjernike na površinu kanalizacije...
ovakvi æe uništiti vjeru, religiju, sve... za sto godina æe relegije biti folklor, prošlost kao egipatkse piramide