|
[quote]
pokusavam naci sliku uslikanu u Afganistanu u doba socijalizma...zene nisu prekrivene...nakon toga dodje rezim koji je nametnuo svoje naravno....
eh imam jedno pitanje...off topic a mozda i nije...
@svijetlost, tebe cu upitati posto si ti najupuceniji po ovom pitanju, barem ja tako mislim...
imam dvije Dzamije u svojoj blizini....i kad se ukujise ezan (sad ukujisu oni licno i personalno a prije su pustali kasetu...iskreno ne znam sta je gore...postoji li neka skola za to?!)....
eh...elem...u dzamiji koja mi je blize ezan uci kao sto sam godinama i slusala a u dzamiji preko puta ezan uci drugacije...tj...govori drugacije rijeci u jednom momentu)...da li je to moguce???
hvala....izivnjavam se na nespretnosti "sklepanih" rijeci...
Koliko je meni poznato ono sto znam jeste da je neispravno na kaseti pustat kada postoje ljudi sa finim glasom.
Kada se na sabah poziva dodaje se 'esssalatu hajru minne neuvm x2.. inace mi nije poznato mada znam da u nekim selima imaju svoje neke tradicije i to su njihove tradicije a ne Islamske...
Btw jedan od velikih problema Islamskog ummeta je zato sto malo znaju svoju vjeru a mnogo svoje tradicije i kulture i onda sve to pokusavaju Islamu pripisati... Ne kazem da su sve tradicije belaj ali treba reci tradicija a ne Islam.
Refleksija kako ti ovaj ezan zvuci ??
[/quoteDovoljno je sto si rekla ukujise i rezim nametnuo svoje . Koji rezim? Da komunisticki rezim je nametnuo zabranu prekrivanja kao i komunisti ovdje dok se opatice mogu prekriti .Bas cudno od tih pravednih komunjara,. Naravno , kad je pala crvena banda u Afganistanu zbog pocinjenih zlocina ljudi se vratili muslimanskoj tradiciji i Sunnetu Poslamika s.a.w.s.
Ucenje ezana sa kaseta je zaista smijesno a ima i vise nacina ucenja ezana
___________________________________________________________________ "Da li je Kur`an od vjeènosti za to ne pitam. Da je on knjiga nad knjigama vjerujem iz muslimanske dužnosti!"
(Johann Wolfgang Goethe)
broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane semirizsvemira dana 09-21-2013 u 15:01.
|
|
09-21-2013 14:57 |
|
|
|
 |
|