Register Kalendar Lista Forumasa Administratori i Moderatori Pretraga Foruma Pitanja i Odgovori Forum
Moforaja » NAUKA I DRUŠTVO » RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA » "Vehabije" i "Vehabijke" 1907 g » Vozdra Gost [Sezame otvori se|Registruj se]
Zadnja Poruka | Prva Neprocitana Poruka Print Page | Preporuci Prijatelju | Dodaj Temu u Favorites
Stranica (95): « prva ... « prethodna 11 12 13 [14] 15 16 17 sljedeca » ... zadnja » Postavi novu temu Odgovori
Autor
Odgovor/Poruka « Prethodna Tema | Slijedeca Tema »
vjetar vjetar is a Male
moforaja

Poruka: 13977

Odgovori i Citiraj         Odgovori Prijavi Moderatoru Idi na vrh Stranice

..Gren imash li gdje kakvi priloga o cetnicima sa BiH prostora .ti uvjek zaduzen da kritikujesh vehabije i muslimane ..jeli u pitanju ateisticka averizja ili pak nesto drugo

spavajte ko lavovi i ko kraljevi

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane vjetar dana 07-24-2013 u 14:42.

07-24-2013 14:41 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
green green is a Male
Super Moderator

Poruka: 7086

kad bude topic i tema o èetnicima... onda æemo o tim gamadima...
a pošto ste vi navikli udrobit u svaku temu, onda te i razumijem šta pitaš...

07-24-2013 14:43 green is offline Pregledaj poruke od green Dodaj green u listu prijatelja
    vjetar vjetar is a Male
    moforaja

..imash pravo ,tema su vehabije

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane vjetar dana 07-24-2013 u 14:44.

07-24-2013 14:44 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
    luka ters
    SexNepoznat

Poruka: 5212

malo sam skratila post:

citat od green:

nije mi jasno kako smo postali ovako bolesno društvo...

to su nam sve raznovrsne blagodeti demokratije
    sve je dopušteno
    samo trava jok
    18.gif

07-24-2013 14:49 luka ters is offline Posalji email za luka ters Pregledaj poruke od luka ters Dodaj luka ters u listu prijatelja
    refleksija refleksija is a Female
    moforaja

Poruka: 3364

@luka ters...jes vala....sve moze samo biljka za koju je dokazano da je ljekovita i da ne izaziva nikakve bolescurine niti ovisnost...jok...

Crkvena zvona i ezan se sve jace cuju da bi nadglasali kurlanje praznih stomaka!

07-24-2013 15:05 refleksija is offline Pregledaj poruke od refleksija Dodaj refleksija u listu prijatelja
      vjetar vjetar is a Male
      moforaja

citat od vjetar:

..imash pravo ,tema su vehabije

..refla evo iu tebi odgovor isti ko i greenu 19.gif

07-24-2013 15:09 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
      vjetar vjetar is a Male
      moforaja

citat od refleksija:

@luka ters...jes vala....sve moze samo biljka za koju je dokazano da je ljekovita i da ne izaziva nikakve bolescurine niti ovisnost...jok...

..drzite se teme 07.gif

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane vjetar dana 07-24-2013 u 15:11.

07-24-2013 15:11 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
      vjetar vjetar is a Male
      moforaja

..travu stavite na temu zdravlje 07.gif

07-24-2013 15:12 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
      Boza Boza is a Male
      moforaja

Poruka: 4600

Po meni nije drobljenje analiza uzroka pojave vehabija i vehabijskog pokreta u Bosni i Hercegovini i njihova
      usporedba sa vjerskim i nacionalnim fanaticima iz drugih religija i nacionalnih zajednica
      Nije ni svaki vehabija krvnik ni zlocinac
      Skoro sva nedjela sto napravise sljedbenici vehabizma su hvala bogu vec sankcionirana
      Sta je sa drugima,oni su sada heroji,jednog dana ce postati sveci
      Placenici odlaze u razne zemlje,zbog razlicitih interesa i to je njihov suludi izbor i to rade vjerski fanatici i iz drugih
      nacionalnih zajednica pristupajuci raznim legijama stranaca
      Od koga su bili ugrozeni zlocinci koji poravnase Mostar i etnicki ocistishe Hercegovinu
      Tada uopste nije bilo ni vehabija ni mudzahedina
      PROBAM SAMO DA KAZEM DA PROPAGANDA DUSMANA BOSNE RADI PUNOM PAROM

07-24-2013 15:49 Boza is offline Pregledaj poruke od Boza Dodaj Boza u listu prijatelja
      vjetar vjetar is a Male
      moforaja

..Naravno da je sve podredjeno propagandi kao sto je ona slika sa providnom haljinom i shalom na glavi djelo propagandne mashinerije
      ..vehabizam kao pokret mene ne brine mnogo jer vehabizam poziva fakticki na cisti islam .kad kazem cisti islam mislim na sunet bozijeg poslanika .sad sto meni to vehabisko ucenje i primjena tog ucenja nije primjerena na svakom djelu zemlje ili u svakoj drzavi isto ..nie isto provoditi vehabizam u Iranu Turskoj i BiH..jesu li toga svjesni u vehabiskom pokretu ja to ne znam ,vjerovatno oni ne razmishljaju ovako kao ja ,jer oni sigurno kazu i vjeruju u to ako si musliman morah biti musliman i na sjevernom i na juznom polu i na istoku i zapadu ..opet u svakom ucenju ili oni koji zastupaju neko ucenje imaju i svoje ekstremno krilo koje zagovaraju ekstremne mjere ..po meni princip vjere kod vehabija je zajednicki sa ovim ostalim i meni ne smeta ako neko stoji na namazu rashirenih ili skupljenih nogu i ne vazno mi je gdje ko ruke drzi ,zajednicko je da i jedni i drugi padaju na zemlju klanjajuci se jednom bogu ..

07-24-2013 16:39 vjetar is offline Pregledaj poruke od vjetar Dodaj vjetar u listu prijatelja
      -Svjetlost- -Svjetlost- is a Male
      raja

Poruka: 1736
      pokretac teme Thread Started by -Svjetlost-

citat od Boza:

Po meni nije drobljenje analiza uzroka pojave vehabija i vehabijskog pokreta u Bosni i Hercegovini i njihova
        usporedba sa vjerskim i nacionalnim fanaticima iz drugih religija i nacionalnih zajednica
        Nije ni svaki vehabija krvnik ni zlocinac
        Skoro sva nedjela sto napravise sljedbenici vehabizma su hvala bogu vec sankcionirana
        Sta je sa drugima,oni su sada heroji,jednog dana ce postati sveci
        Placenici odlaze u razne zemlje,zbog razlicitih interesa i to je njihov suludi izbor i to rade vjerski fanatici i iz drugih
        nacionalnih zajednica pristupajuci raznim legijama stranaca
        Od koga su bili ugrozeni zlocinci koji poravnase Mostar i etnicki ocistishe Hercegovinu
        Tada uopste nije bilo ni vehabija ni mudzahedina
        PROBAM SAMO DA KAZEM DA PROPAGANDA DUSMANA BOSNE RADI PUNOM PAROM
      ¨

10.gif 10.gif 10.gif

U nas niko nije ni klanjao niti nosio muslimanska imena, znaci nismo ni muslimani bili po imenu pa se jedva ziva glava izvuce...

..... a ko danas u BH pise da i dan danas ruski placenici penzije primaju sto su klali po BH u ratu...

07-24-2013 18:00 -Svjetlost- is offline Posalji email za -Svjetlost- Homepage of -Svjetlost- Pregledaj poruke od -Svjetlost- Dodaj -Svjetlost- u listu prijatelja
      raja

..

broj ispravljanja poruke: 1, zadnji put od strane -Svjetlost- dana 07-24-2013 u 18:14.

07-24-2013 18:10 -Svjetlost- is offline Posalji email za -Svjetlost- Homepage of -Svjetlost- Pregledaj poruke od -Svjetlost- Dodaj -Svjetlost- u listu prijatelja
      raja

citat od refleksija:

@svjetlost,

ja licno nemam nista protiv da se neko oblaci kao recimo zene u saudijskoj arabiji...mada meni nema smisla ali licno nemam problem s tim niti bi nekog po pitanju oblacenja ikad vrijedjala....ima ljudi koji se oblace kilt a zive u bih itd...zaista nemam s tim problema...
        i nema potrebe uvijek zadavati kontru....ja sam sasvim svjesna kako se po svijetu karakteziriaju muslimani...meni je to kristalno jasno...ja govorim samo o ekstremnom cinu jedne obicne budale...cak sta vise iskreno nisam ga ni povezala s islamom nego ekstremnim otpadnikom Islama...po meni su to vehabije...

Refleksija, hvala ti na odgovoru!

07-24-2013 18:11 -Svjetlost- is offline Posalji email za -Svjetlost- Homepage of -Svjetlost- Pregledaj poruke od -Svjetlost- Dodaj -Svjetlost- u listu prijatelja
      semirizsvemira semirizsvemira is a Male
      raja

Poruka: 1860

Njoj je sve kristalno jasno . I ? Pa ? Problem je dijete sto tebi nije nista jasno .

08-09-2013 16:17 semirizsvemira is offline Pregledaj poruke od semirizsvemira Dodaj semirizsvemira u listu prijatelja
      semirizsvemira semirizsvemira is a Male
      raja

Poruka: 1860

citat od tana:

semire da li ti smatras da je muzika grijeh? ili drugim rijecima da li ti pripadas vehabijama ako nije tajna?

(nije nikakva provokacija, ozbiljno pitam)
      Kao sto je poznato naziv venabije je potekao od CIA agenata a sve u cilju da se podiele muslimani . Pronadji sta je o tome rekao ef Cerich . Mrziteljima Islama smeta svaki musliman . Je li bilo tih tvojih vehabija 1992 pa nas pokebase ko zeceve u cetri godine rata . Nije bilo bitno sto neki Suljo pije alkohol vec metak u celo sulji i njegovoj djeci . Sto se tice muzike stav hanefijskog mezheba je da je nuzika grijeh i ne samo hanefijskog vec i drugih mezheba . Medjutim postoje neki ucenjaci koji su se podijelili u misljenjima . Delikatno pitanje na koje ja tesko da mogu dati odgovor . Citao sam misljenje jednog alima da muzika koja potice na razmisljanje o Bogu , slavi Islam ( ilahije ) i poziva u Islam mozda i nije haram . Ali muzika koja poziva na grijeh je aåspoluno zabranjena u Islamu sto je i logicno

08-09-2013 17:52 semirizsvemira is offline Pregledaj poruke od semirizsvemira Dodaj semirizsvemira u listu prijatelja
      tana tana is a Male
      rigorozni

Poruka: 17886

tako sam I mislio. 07.gif

tako razmisljaju vehabije.

08-09-2013 18:51 tana is offline Posalji email za tana Homepage of tana Pregledaj poruke od tana Dodaj tana u listu prijatelja
      prowler2 prowler2 is a Male
      moforaja

Poruka: 5249

Nek si nam rekao Tana. Shalim se ali si u pravu. Sema je vehabija I nek mu je sretno sa takvim razmishljanjima. 10.gif

08-09-2013 21:28 prowler2 is offline Pregledaj poruke od prowler2 Dodaj prowler2 u listu prijatelja
      raja

citat od tana:

tako sam I mislio. 07.gif

tako razmisljaju vehabije.

Vrlo strucan odgovor od akademika poput tebe.

08-09-2013 21:41 -Svjetlost- is offline Posalji email za -Svjetlost- Homepage of -Svjetlost- Pregledaj poruke od -Svjetlost- Dodaj -Svjetlost- u listu prijatelja
      raja

citat od semirizsvemira:

citat od tana:

semire da li ti smatras da je muzika grijeh? ili drugim rijecima da li ti pripadas vehabijama ako nije tajna?

(nije nikakva provokacija, ozbiljno pitam)
        Kao sto je poznato naziv venabije je potekao od CIA agenata a sve u cilju da se podiele muslimani . Pronadji sta je o tome rekao ef Cerich . Mrziteljima Islama smeta svaki musliman . Je li bilo tih tvojih vehabija 1992 pa nas pokebase ko zeceve u cetri godine rata . Nije bilo bitno sto neki Suljo pije alkohol vec metak u celo sulji i njegovoj djeci . Sto se tice muzike stav hanefijskog mezheba je da je nuzika grijeh i ne samo hanefijskog vec i drugih mezheba . Medjutim postoje neki ucenjaci koji su se podijelili u misljenjima . Delikatno pitanje na koje ja tesko da mogu dati odgovor . Citao sam misljenje jednog alima da muzika koja potice na razmisljanje o Bogu , slavi Islam ( ilahije ) i poziva u Islam mozda i nije haram . Ali muzika koja poziva na grijeh je aåspoluno zabranjena u Islamu sto je i logicno

Da te Allah nagradi... Knjige svih mezheba su svima dostupne pa ko hoce bujrum nek cita, a ko hoce da se tjesi etiketiranjem to nek i radi....

Svi ce se Allahu kad tad vratiti i on ce im presuditi oko cega su se razilazili...

Moj ti je savjet da ne odgovaras nikad onima za koje se moze skontat da pitaju radi nekog ispitivanja ili provokacija

08-09-2013 21:44 -Svjetlost- is offline Posalji email za -Svjetlost- Homepage of -Svjetlost- Pregledaj poruke od -Svjetlost- Dodaj -Svjetlost- u listu prijatelja
      prowler2 prowler2 is a Male
      moforaja

Poruka: 5249

Ispitivanja? hahaha komedija.

08-09-2013 21:54 prowler2 is offline Pregledaj poruke od prowler2 Dodaj prowler2 u listu prijatelja
      Stranica (95): « prva ... « prethodna 11 12 13 [14] 15 16 17 sljedeca » ... zadnja » nove poruke | aktuelne teme | forum
      Postavi novu temu Odgovori
      Go to:
      preveo sa engleskog: T&T   contact: admin@moforaja.com