tana 
rigorozni

Poruka: 17886
 |
|
mijenjaju govor ?
svrljam malo po ovim forumima i vidim da ima raje koja si pocela da govore drukcije nego sto su citav zivot govorili.
covjek koji je do juce(ovo do juce shvati bukvalno) govorio voz, sprat, opstina, doktor sada govori vlak, kat, opcina, lijecnik .... itd. da apsurd bude jos veci covjek cak nije ni hrvat.
ne kontam materemi ......
nek' me niko pogresno ne shvati ........ absolutno nemam namjeru da nekome solim pamet i da govorim raji kako da pricaju. svak zna sta mu je u zivotu radit'.
u mene je logika jednostavna: ja pricam isto onako ko sto sam citav zivot prico. mozes ti to zvati srpski, hrvatski, bosanski, kako god hoces ali je cinjenica da nisam promjeno nijednu rijec i nemam namjeru. ponekad cujem kao: zasto koristis tu rijec, to je srpska rijec ili hrvatska ili turska ... itd. jebe me se cija je rijec, tako sam govorio citav zivot i tako ce i da ostane.
kako vi gledate na to, jeste li promjenili govor i da li ste primjetili da je neko u vasoj blizini to ucinio ?
___________________________________________________________________ kad ce mostar mama?
|
|
07-28-2003 18:57 |
|
Maggie 
moforaja

Poruka: 2736
 |
|
|
07-28-2003 20:24 |
|