Sarajlija ba 
moforaja

Poruka: 6255
pokretac teme
 |
|
|
05-07-2019 14:17 |
|
gandalf 
Mo-Starac

Poruka: 4676
 |
|
Lijepo je da se dzamije obnavljaju i ponovo prave. Narodu drugo i ne treba.
Dzamija, crkva i simbola. Svakome po zasluzi.
To sto drzave nema, ljudskosti i prijateljstva, jebo to.... Nek se prave bogomolje na sve strane, bice drzave....
Dzamije i crkve vam trebaju da skontate ko ste! Dabogda vam vazda trebale.....
___________________________________________________________________ Sto drug rece, i prodjose dani, i crni i sjajni, ali jos nesto nije sjelo mi na mjesto...
Jer necega nema, i vazda fali, i uvijek je tijesno, kad su ljudi mali....
|
|
05-07-2019 23:31 |
|
gandalf 
Mo-Starac

Poruka: 4676
 |
|
Mozda si u pravu, ganda...
Ja nisam pobornik vjere.
Bolje je otvoriti fabriku nego dzamiju/crkvu...
Ali u ovom sluÄaju je rijeÄ o staroj gradjeviji, simbolu FoÄe.
Dobro je sto je izgradjena, ako nista drugo, da urbicidni teroristi shvate da im je dzaba rušiti.
Ma neka se pravi, samo ko ce u nju ici.... Mozda mi nije najbolji primjer bio visavi simbola i stvarnosti....
Ljudi su kakvi su, kao da jedu meny umjesto odreska....
___________________________________________________________________ Sto drug rece, i prodjose dani, i crni i sjajni, ali jos nesto nije sjelo mi na mjesto...
Jer necega nema, i vazda fali, i uvijek je tijesno, kad su ljudi mali....
|
|
05-08-2019 17:26 |
|
|
To sto drzave nema, ljudskosti i prijateljstva, jebo to.... Nek se prave bogomolje na sve strane, bice drzave....
Dzamije i crkve vam trebaju da skontate ko ste! Dabogda vam vazda trebale..... Ne kaki . da napomenem da se u Federaciji potrosilo na kladionice oko 1,7 mld maraka i jos na toj dodaj pola milijarde alkohola , da ne racunam na cigare i kurve , bilo bi to skoro 2,5 mld km za godinu dana . U jednom istrazivanju BiH je postavljena na 7.mjesto u svijetu (ili Evropi , ne sjecam se ) po trosenju na luksuz . Dzamiju u Foci je komplet obnovila turska vlada . Eto predlazem pijancima drogerasima , probisvjetima koji potrose 2,5 milijardi km svake godine na luksuz da umjesto toga naprave fabrike
___________________________________________________________________ "Da li je Kur`an od vjeènosti za to ne pitam. Da je on knjiga nad knjigama vjerujem iz muslimanske dužnosti!"
(Johann Wolfgang Goethe)
|
|
07-10-2019 00:27 |
|
makso 
Super Moderator

Poruka: 2849
 |
|
Dzamije i crkve vam trebaju da skontate ko ste! Dabogda vam vazda trebale..... Ne kaki . da napomenem da se u Federaciji potrosilo na kladionice oko 1,7 mld maraka i jos na toj dodaj pola milijarde alkohola , da ne racunam na cigare i kurve , bilo bi to skoro 2,5 mld km za godinu dana . U jednom istrazivanju BiH je postavljena na 7.mjesto u svijetu (ili Evropi , ne sjecam se ) po trosenju na luksuz . Dzamiju u Foci je komplet obnovila turska vlada . Eto predlazem pijancima drogerasima , probisvjetima koji potrose 2,5 milijardi km svake godine na luksuz da umjesto toga naprave fabrike
HBG
svi imamo pravo trositi na sta nam je cejf nase sopstvene pare.
Ja vise volim u cigare nego u kladionice
Glede fabrika, sramota je da su krediti od autoputa potroseni u budzet, i podjeljeni u privatne svrhe. Ja svoje pare trosim u cigare, a ono extra poreza od mog benzina, hocu da ide za autocestu, ne na druge stvari
___________________________________________________________________ prest'o sam 
|
|
07-10-2019 08:27 |
|
Ricina 
raja

Poruka: 1918
 |
|
|
03-12-2020 12:42 |
|