dubravka
SexNepoznat
Poruka: 534
 |
|
Moj suprug i ja smo sami finansirali nasu svadbu. Bila je skromna, sa nasim
najmilijima, kao i sa najboljim prijateljima. Bilo je predivno, igrali smo na stolu,
veselili se kako nam je bio ceif. Znali smo da smo okruzeni onima koji nas vole.
Ne znam zasto uvek ispada da sam kontras, pa mi se ljudi ironicno obracaju...ne,
moj suprug i ja smo samo uvek ziveli svoja osecanja, ne povredjujuci tudja. Ako
to nije po tradicionalnim shvatanjima, zao mi je. Ali, ja postujem svakoga, neka
bude samo ljubavi.
|
|
08-26-2012 18:36 |
|
|
Moj suprug i ja smo sami finansirali nasu svadbu. Bila je skromna, sa nasim
najmilijima, kao i sa najboljim prijateljima. Bilo je predivno, igrali smo na stolu,
veselili se kako nam je bio ceif. Znali smo da smo okruzeni onima koji nas vole.
Ne znam zasto uvek ispada da sam kontras, pa mi se ljudi ironicno obracaju...ne,
moj suprug i ja smo samo uvek ziveli svoja osecanja, ne povredjujuci tudja. Ako
to nije po tradicionalnim shvatanjima, zao mi je. Ali, ja postujem svakoga, neka
bude samo ljubavi.
uopæe nema ironije u mom obraèanju i ne znam kako ste došli do tog zakljuèka,Što se tièe svadbe opet ste je pravili i bili sa bliskim prijateljima i rodbinom, kako sami kažete, a Ja isto tvrdim da se svadba i pravi radi toga da bi se taj dan podijelio sa naj bližima.
|
|
08-26-2012 22:52 |
|
tweetymo 
moforaja

Poruka: 3089
 |
|
Ja nisam pravila svadbu nego veceru gdje samo najuza rodbina bila.neko spomenu postovati zelje onih koji placaju.to mi ispada isto kao sto bi mi recimo svekrva htjela poklonit kuhinju pa da je ona kupi po sebi kao da ce ona kuhat u njoj.btw recimo moja sestra i zet su sami svoju svadbu isfinansirali a od mog tate su dobili kuhinju koju je on samo platio.
Viribus,sto se svadba pravi radi svijeta?ja sam mislila da se pravi da bi ljudi podjelili svoju srecu s druguma pa makar se u gacama vjencali ako to njih cini sretnima nema pravo niko negodovat.ko negoduje onda i ne uziva u bjihovoj sreci.ja sam bila na bezbroj svadbi i nikad ne bi imala slicnu ali sam uzivala u njihovoj sreci.na jednoj svadbi je velik broj svatova negodivao jer nije bilo narodne muzike a mlada i mladozenja nikad narodne slusali nisu.i sad bi oni zbog svijeta trebali svoj dan obiljeziti necim sto ne vole.ne treba zaboraviti da je to njihov xan i da svi idemo u svatove zbog dvoje ljudi koji se vole a ne zbog sebe
valjda je to takav dan koji želiš podjeliti sa naj bližima i prijateljima. Da nije tako onda bi obièaji bili drugaèiji, samo bi slsvili mladenci i kumovi. Obièaji su od davnina i nebi ih trebalo mjenjati.
mozda neko ne zeli da ima bilo kakve obicaje....sta selo hoce i zeli zaboli mene iskreno i tako i zivim....
obicaj je kod nas i mahalanje i sjelenja i ispijanja kafa, gledanja serija pa ja licno to ne radim...
niko ne prica da dan vjencanja ne treba dijeliti s najmilijima ali vala cu taj dan dijeliti na svoj nacin....mislim tako sam i uradila....oni koji su me razumijeli jos uvijek su tu...oni koji nisu ko ih j...meni i ne trebaju...
evo primjer sto se meni sad desava....moj suprug zeli mene ponovo da ozeni (ne zajebajem se)...komentari su bili boze sacuvaj i od strane mojih i njegovih....taj cin zelimo obaviti aBd sad kad se preselimo u svoj novi dom....eh sad sto je nekom to smijesno i glupo....bas me briga...to je nesto nase i ne dam nikome da nam to uzme ili pokvari....
Ne znam mozda ja nisam dobro shvatla al mislim da je tema obcaji i da bilo ljepo kad bi se ovde opisivali neki kako stari tako moderni obicaji prlikom obreda vjencanja , a niko ne osporava da se svaki mladi par bi trebao imat pravo izbora kakvo vjencanje zel i kakva ce festa poslje biti kontas malo smo skrenuli s bita teme.
Mene prvu zanimaju neki obicaji a kao sto sam vec ranije napisala svaka obitelj ima nesto svoje, a na kraju krajeva lijepo je znat svacije obcaje bar one glavne , evo i zasto , prije par godina bila sam pozvana na svadbu u LJubinje i nasla se u neobranu grozdju jer me bilo stid nisam se znala ponasat ono sto se kaze jer nisam pojma mala kakvi su obicaji , ja ipak smatram da je to neka opca kultura, sad imam prijateljicu iz najranijeg djetnjstva udaje se i imace i vjencanje u Dzamiji i opet imam isti problem jer nikad nisam bila na svadbi gdje se potpuno prate obcaj , a ne bih htjela uvrjedit nikoga u neznanju
___________________________________________________________________ Hendikepirano dijete nit' je bolesno nit' zarazno. Ono samo traži da bude prihvaæeno u našoj/svojoj zajednici. 97% neæe preuzeti ovu poruku kao status, ako si ti jedna/jedan od 3% preuzet æeš ovu poruku bar na jedan dan !
|
|
08-27-2012 11:24 |
|
|
|
 |
|