Evo vam moj cuveni, jos neusavrsen recept doduse :) nadam se da cete imati uspjeha
Potrebno:
4-5 manjih jabuka
Ca. 500g brasna
3 jaja (ili 2 jaja, i 2 zumanca.. ja ne pravim tako)
1 germa (svjeze germe pakovanje)
250 ml mlijeka
50 g putra
40 g secera
1 kasika meda za jabuke
Malo soli
Cisto kokosova mast za przenje, ili kukuruzno ulje ako neko ne voli prvo.
Napravite prvo tijesto sa u 100 ml mlijeka rastopljenom germom. Dok ne postane spuzvasto dodavajte brasna, i ostavite pola sata da nadodje prekriveno brasnom. Treba da bude spuzvasto kao Marshmallow
Za to vrijeme ogulite jabuke i isjeckajte u male kockice. Pomjesajte s medom i ostavite.
Pripremite drugo tijesto : umutite jaja, dodajte secer i puter, dodajte jabuke. Zatim dodajte mlijeko, posolite i umixajte prvo tijesto u tu smjesu. Kada se pomjesaju jabuke brzo dodajte ostatak brasna, i posecerite na kraju po zelji, jos sa jednim Vanillin secerom, da bi aktivirali germu. Ali mozete i izostaviti. Maslo ugrijte na srednjoj temperaturi, nikako u emajlu ili slicnoj posudi nego u rostfrajnoj ili zeljeznoj obavezno ako imate.
Kolicinu jedne supene kasike istresite u vruce ulje, pritisnite kasikom i razvucite ih, da bi bile sto tanje, da mogu nadoci i da ne bi slucajno ostale prijesne dok se prze. Kad ih izvadite pospite ih secerom i stavite na papirne rucnike. Tako ih mozete servirati. Ovo je obicna bakina kuhinja, nije vazno ako vam ne uspije. Vazno je da ste se oprobali
Uzivajte
|