|
|
Šivan
mofo beba
Poruka: 1
Location: Planet Earth
|
|
600 g bilo koje ribe (preporuèuje se skuša)
3 krompira (do 400 g ukupno)
2 šargarepe
2 manje glavice crnog luka (može i mladi luk)
200 g graška
beli luk
peršun
1 limun
ulje
vegeta
biber
Skušu oèistiti, odstraniti glavu i krljušti, posoliti je i napuniti nadevom (sitno iseckanim peršunom, pomešanim sa limunovim sokom i sitno iseckanim belim lukom) pa ostaviti da odstoji 5 minuta.
U meðuvremenu oljuštiti krompir i iseæi ga na kockice srednje velièine, oèistiti šargarepu i iseæi mladi luk ili obièan. Sve ovo sjediniti i sipati ulja koliko da se vidi da je smesa nauljena, dodati vegetu i to promešati.
Potom napraviti vreæicu od aluminijumske folije, izgleda kao džep, ali veæeg formata.
Zatim uspite smesu, na vrh toga stavite ribu po dužini i zatvorite foliju.
Tako dobijenu vreæicu stavite u pleh i pecite na 200°C oko 25 minuta, a potom smanjite na 170°C i pecite još 25 minuta.
Kada je gotovo, izvadite foliju na jedan tanjir za serviranje, potom je rasecite odozdo i sav sadržaj æe izaæi u posudu.
Ekstra, miris ribe je u nadevu, kao i obratno.
___________________________________________________________________
|
|
08-05-2011 12:04 |
|
mufticka
ne more meda
Poruka: 28
Location: carina :)
|
|
RE: Riba na neobièan naèin |
|
600 g bilo koje ribe (preporuèuje se skuša)
3 krompira (do 400 g ukupno)
2 šargarepe
2 manje glavice crnog luka (može i mladi luk)
200 g graška
beli luk
peršun
1 limun
ulje
vegeta
biber
Skušu oèistiti, odstraniti glavu i krljušti, posoliti je i napuniti nadevom (sitno iseckanim peršunom, pomešanim sa limunovim sokom i sitno iseckanim belim lukom) pa ostaviti da odstoji 5 minuta.
U meðuvremenu oljuštiti krompir i iseæi ga na kockice srednje velièine, oèistiti šargarepu i iseæi mladi luk ili obièan. Sve ovo sjediniti i sipati ulja koliko da se vidi da je smesa nauljena, dodati vegetu i to promešati.
Potom napraviti vreæicu od aluminijumske folije, izgleda kao džep, ali veæeg formata.
Zatim uspite smesu, na vrh toga stavite ribu po dužini i zatvorite foliju.
Tako dobijenu vreæicu stavite u pleh i pecite na 200°C oko 25 minuta, a potom smanjite na 170°C i pecite još 25 minuta.
Kada je gotovo, izvadite foliju na jedan tanjir za serviranje, potom je rasecite odozdo i sav sadržaj æe izaæi u posudu.
Ekstra, miris ribe je u nadevu, kao i obratno.
e bash cu probati ovo
___________________________________________________________________
|
|
08-06-2011 03:47 |
|
STECAK
moforaja
Poruka: 3604
Location: Mostar
|
|
Danas sam zakl'o jednu konzervu tune ,
i evocirao uspomene na strasni Makarel.
Tuna ,danasnja , k'o dusa,
samo kad se sjetim onih crvenih konzervi Makarel.
Dal' se jos ko sjeca konzervi Makarel ili ste vi raja patili uz Becku sniclu i karadzordzev odrezak
tamo negdje oko Alpa i preko njih ,a .
A onda se laganice izvuce "Izmir" il' Tokat" povuces dim
ili dva ako si malo vise sa srecom
i pa'nes u bandak, i jebes sam sebe sto neznade @vjetra da se ispalim na vrijeme .
Danas bi bio pametniji i nebi pisao i skrab'o gluposti po ovome forumu .I imo bi poso, i ljubavnicu .I dolazio svake godine u starmo u novim i drugacijim Nikama i vadio maslo raji i donosio im polovne maj'ce ,adidas, nike , diadora ,i rayban/ke jes da su demode al' raynanke su raybanke ,brato.
I jeo bi ribu na neobican nacin
a ne da sam zaostao i da je vazda jedem na "obican" nacin
cak i ne koristeci maslinovo ulje vec ono jeftino
suncokretovo.
|
|
04-06-2015 23:02 |
|
prowler2
moforaja
Poruka: 5249
Location: usa
|
|
Danas sam zakl'o jednu konzervu tune ,
i evocirao uspomene na strasni Makarel.
Tuna ,danasnja , k'o dusa,
samo kad se sjetim onih crvenih konzervi Makarel.
Dal' se jos ko sjeca konzervi Makarel ili ste vi raja patili uz Becku sniclu i karadzordzev odrezak
tamo negdje oko Alpa i preko njih ,a .
A onda se laganice izvuce "Izmir" il' Tokat" povuces dim
ili dva ako si malo vise sa srecom
i pa'nes u bandak, i jebes sam sebe sto neznade @vjetra da se ispalim na vrijeme .
Danas bi bio pametniji i nebi pisao i skrab'o gluposti po ovome forumu .I imo bi poso, i ljubavnicu .I dolazio svake godine u starmo u novim i drugacijim Nikama i vadio maslo raji i donosio im polovne maj'ce ,adidas, nike , diadora ,i rayban/ke jes da su demode al' raynanke su raybanke ,brato.
I jeo bi ribu na neobican nacin
a ne da sam zaostao i da je vazda jedem na "obican" nacin
cak i ne koristeci maslinovo ulje vec ono jeftino
suncokretovo. Dobra je bila I skusha ( Makarel ) kad se nema drugo. malo vrelog ulja , malo saransaka ako se nadje I sve samo malo promjeshash u tavi. Izmir I Tokat su bili malo bolji od onih ... fuck zaboravio kako se zvashe. ona crna kutija ...sjetichu se...
|
|
04-07-2015 20:44 |
|
|
|
|
|